We zijn van start!

Nieuwsbrief 22 juni 2012, Groningen

We zijn van start!

Het is nu drie dagen na de première en één dag na de eerste uitzending. We zijn blij verrast met alle positieve aandacht die De Achtertuin van Groningen heeft gekregen. De pers heeft leuke items over de serie gepubliceerd: bijvoorbeeld deze leuke foto van Marloes en Bart in de Universiteitskrant Groningen, de artikelen in het Harener Weekblad en de Groninger Gezinsbode. Er is zelfs een filmpje gepubliceerd door een internationale Journalistiekstudent. Wat wij nog belangrijker vinden is dat jullie - de mensen waarvoor wij de serie hebben gemaakt - zo enthousiast zijn!

De première verliep erg goed. Voor een uitverkochte zaal vertelden Mirre en Rene over hun motivatie en het productieproces. Dat de productie wat langer heeft geduurd dan gepland, maar dat het door de inzet van een enthousiast team allemaal goedgekomen is. "Dat we dan een jaar later een vijfdelige serie neer hebben gezet die wordt uitgezonden op OOG TV, dat is toch te gek!" aldus Mirre op de première.

Waar we helemaal blij van worden is dat mensen na het zien van de aflevering over De Onlanden zó enthousiast zijn dat ze zich voornemen om binnenkort de natuurgebieden te gaan verkennen. Wat natuurlijk heel goed kan met de fietsroutes die na iedere aflevering gepubliceerd worden op deze website (zoals de route van De Onlanden).

Kortom, er gebeurt op dit moment erg veel waar we blij van worden. De webshop is inmiddels ook online. Iedereen die wil kan ansichtkaarten, een t-shirt of de dvd met alle afleveringen en bonusmateriaal bestellen. Volgende week donderdag wordt aflevering 2 over Het Noordlaarderbos uitgezonden op OOG tv rond 17.30 en wordt vervolgens elk uur herhaald. Natuurlijk zorgen wij er ook voor dat deze aflevering daarna online te zien is in HD en dat er weer zo'n prachtige kaart met fietsroute is.

Wij zijn blij, maar we blijven natuurlijk ook erg benieuwd naar jullie meningen! Laat dus vooral een bericht achter op onze Facebook Pagina of op Twitter!

Groeten van De Achtertuin van Groningen.